KERSTMIS 2018
ma 10 december '18

kerstvieringen2018Vol verwachting uitkijkend naar de geboorte van het Kind…
Van harte uitgenodigd!

WERELDLICHTJESDAG
zo 09 december '18

wereldlichtjesdagElke 2de zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden.
Op deze dag steken mensen om 19 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.
#wereldlichtjesdag

INZAMELING VAN NIET-BEDERFBARE ETENSWAREN
zo 09 december '18

kerkmandNaar jarenlange traditie staat tijdens de advent in de kerk van Kapellen een mand. We willen ze de komende weken vullen met niet-bederfbare etenswaren zoals koffie, bloem, pasta, suiker, conserven enz. De inhoud van de mand bezorgen we aan BOM (Bezorgd Om Mensen), een organisatie in Tienen die zich bekommert om kansarmen. Zij kunnen het gebruiken, want deze doelgroep groeit! We hopen dat de mand goed gevuld raakt. Alvast bedankt!

OVERLIJDEN BERTHA KLEYNEN – GLABBEEK
do 06 december '18

Zonsondergang

Op 4 december ’18 overleed Bertha Kleynen. We nemen gelovig afscheid van haar op zaterdag 8 december om 10 uur in de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek.
We betuigen onze christelijke deelneming aan haar familie en wensen hen veel sterkte.

Rouwbrief: http://www.reweghs.be/condoleren.php?rouwbr_ID=5485&fun_ID=7

GLABBEEKSE SCHOLEN DOEN MEE AAN ACTIE TEGEN KINDERARMOEDE
do 06 december '18

BrooddozenWist je dat 1 kind op 4 naar school gaat met een lege brooddoos? Daar willen de scholen van Bunsbeek, Glabbeek en Kapellen iets aan doen door het Kinderarmoedefonds te steunen in het kader van De Warmste Week. Doe je mee?
Heb je een brooddoos op overschot? Doneer hem dan als gift voor deze actie! Geef deze brooddoos vóór maandag 10 december mee met een kind, dat school loopt in één van de drie scholen. De brooddoos wordt opgehaald, gevuld met gezond lekkers en verkocht tijdens De Warmste Week in de rondrijdende “Volle Brooddozen Foodtruck”!

LOPEN TEGEN KINDERARMOEDE
di 04 december '18

F4275e50logo Tegen Armoedelogo WZZOp zondag 30 december 2018 zetten wij onze benen in voor Samen Tegen Armoede van Welzijnszorg en lopen wij mee tijdens de Eindejaarscorrida in Leuven. Zo willen wij ons graag inzetten voor een wereld zonder armoede en dit jaar heel speciaal voor gelijke kansen voor ieder kind!

‘Wie zijn wij’, horen ‘wij’ u vragen? ‘Wij’ is het team ‘Buitenasem’, bestaande uit de zussen Irma en Chris Nys en zus en broer Tine en Steven Cappellen. Buitenasem is onze vanzelfsprekende naam, tot stand gekomen na gesprekken met ervaringsdeskundigen in de loopwereld en gebaseerd op onze eigen indrukken na trainingssessies.

Hoe denken wij te kunnen vechten tegen de armoede? Wij gaan een dubbele uitdaging aan: wij lopen 4 of 8 kilometer en zamelen zoveel mogelijk geld in voor Samen Tegen Armoede. Om hierin te slagen, hebben wij jullie hulp nodig.

Geef onze sportieve prestaties een financieel duwtje in de rug
Het geld dat wij inzamelen, gaat integraal naar Samen Tegen Armoede. Want armoede is een complex verhaal en het kan ook ons of jullie overkomen. Samen Tegen Armoede maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land. Ze doorprikken de vooroordelen die nog steeds leven over mensen in armoede en steunen ruim 100 lokale projecten. Wil je weten welke projecten je helpt door onze sportieve prestatie te sponsoren? Neem dan zeker een kijkje op http://www.samentegenarmoede.be

Jouw sponsoring is een duwtje in de rug van de ganse groep
Op https://zetjebenenin.samentegenarmoede.be/project/16596 kan je ons team steunen en kun je volgen hoeveel wij hebben ingezameld voor het goede doel.

Bedankt voor je steun!
Ons zweet voor uw goede daad!!

PS Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Irma, Chris, Tine en Steven

OVERLIJDEN MAURICE WILLEMS – GLABBEEK
vr 30 november '18

Zonsondergang
Op 28 november ’18 overleed Maurice Willems. We nemen van hem afscheid op dinsdag 4 december om 10 uur in de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek.
We betuigen onze christelijke deelneming aan zijn familie en wensen hen veel sterkte.

MUZIKALE SINT-CECILIAVIERING
vr 30 november '18

Zondag 25 november 2018 werd de feestdag van de Heilige Cecilia gevierd in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen. De patroonheilige van zangers en muzikanten. Een speciale eucharistieviering die werd uitgewerkt door de werkgroep Evangelisatie.

Het zangkoor en de Koninklijke Harmonie Crescendo werden in de bloemetjes gezet. De koorleden, dirigente en organisten ontvingen voor hun trouwe wekelijkse inzet een zelfgemaakt solsleuteljuweeltje gemaakt door kunstenares Greet Heeren uit Kersbeek. Eveneens werden lekkere koekjes gebakken door Agnes die overhandigd werden aan de muzikanten en dirigent van de Koninklijke Harmonie Crescendo.

Een sfeervolle eucharistieviering waar de kerkgangers zeker van genoten hebben en daardoor de traditie om de patroonheilige te vieren levendig zal blijven.

ATTENRODE VIERT SINT-ANDRIES
do 29 november '18

F4275g48Op 30 november ’18 staat de Heilige Andreas in de feestenkalender, maar in Attenrode vieren we Sint-Andries dit jaar op zaterdag 1 december. Om 17 uur is er een eucharistieviering met verering van de relikwie. Daarna vieren we verder in het parochiecentrum. Om de kosten van de jaarlijkse processie te kunnen dragen, houden we een smulavond met gebakken haring of pensen met appelmoes. Inschrijven hiervoor is niet nodig, breng familie en vrienden mee!