Nieuws uit de parochie

Elke eucharistieviering licht priester Luc Thiry het Evangelie toe. Hij brengt de betekenis van Gods en Jezus’ woorden. Hij kent en beleeft de evoluties in de maatschappij, de mentaliteit van de mensen… m.a.w. hoe de mensen met hun levenswijze, hun relaties en hun geloof omgaan. Juist daarom is zijn geschreven en gesproken taal zo diepzinnig, zo intellectueel en zo enselijk. Maar tegelijk sterk verbonden met het christen-zijn, met het geloof in God, Jezus en zijn Kerk.

DAG VAN DE LEERKRACHT

Lieve leerkrachten, bedankt voor jullie inzet!

...

SINT-FRANCISCUS – FEESTDAG: 4 OKTOBER 2022

Sint-Franciscus van Assisi is de patroonheilige van de pastorale zone Glabbeek. En vandaag -4 oktober- is zijn feestdag. Niet toevallig ook Werelddierendag…

www.kerknet.be/kerknet-redactie/artikel/hoe-franciscus-van-assisi-de-basis-legde-voor-werelddierendag

...

VORMELINGEN 2022 OP BEZINNINGSWEEKEND IN SCHERPENHEUVEL

September, een nieuwe start voor onze jongeren die gevormd werden in 2022. Ze mochten eindelijk naar het middelbaar. Maar september betekende ook het bezinningsweekend van de vormselcatechese. We gingen op weekend van vrijdagavond 2 tot en met zondagmiddag 4 september met een groepje van 9 meisjes en jongens en met 5 catechisten/begeleiders. Wat jammer dat hun vrienden en vriendinnen niet meer deelnamen aan dit langverwachte weerzien in Scherpenheuvel. De teleurstelling op de gezichten maakte echter snel plaats voor lachende monden en nieuwsgierige ogen!

Niemand die vooraf wist...