Nieuws uit de parochie

Elke eucharistieviering licht priester Luc Thiry het Evangelie toe. Hij brengt de betekenis van Gods en Jezus’ woorden. Hij kent en beleeft de evoluties in de maatschappij, de mentaliteit van de mensen… m.a.w. hoe de mensen met hun levenswijze, hun relaties en hun geloof omgaan. Juist daarom is zijn geschreven en gesproken taal zo diepzinnig, zo intellectueel en zo enselijk. Maar tegelijk sterk verbonden met het christen-zijn, met het geloof in God, Jezus en zijn Kerk.

VIEREN IN DE KAPEL VAN ONZE-LIEVE-VROUW VAN BIJSTAND

De kapel, gebouwd rond 1900, had heel wat te lijden onder het geweld van de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd deze kapel volledig hersteld. Een tweede restauratie werd door het gemeentebestuur van Glabbeek uitgevoerd in 2008 en 2009. De kerkfabriek van Bunsbeek kocht een eenvoudige keramieken kruisweg ter vervanging van de vroegere houten kruisweg, waarvan 2 staties ontbraken. Op voorstel van Edmond Denruyter, voorzitter van de Heemkundige Kring van Glabbeek, worden de ex voto’s bewaard in deze kapel. De ex voto’s werden in twee groepen aan beide zijden van het altaar aan de muur...

GEZINSVIERING

Volgende week zondag (4/06) nodigen we jou en je gezin uit op onze gezinsviering. Van harte welkom!

...

HUWELIJK KAPELLEN: VALERIE & DRIES

Op donderdag 18 mei ’23 gaven Valérie Meurs (afkomstig uit Leuven) en Dries Wijnants (afkomstig uit Kapellen), beiden woonachtig in Leuven, elkaar het ja-woord in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen. In naam van de parochiegemeenschap wensen wij het paar héél veel geluk in hun huwelijksleven!

Goede God, een gelukkig huwelijk is een groot wonder,
een gebeuren tussen twee mensen.
Mensen hebben elkaar nodig,
mens word je niet op je eentje.
Niemand is een eiland of een rots,
een mensenhart wil beminnen en bemind worden.
Laat Valérie en Dries zoekend en...

EERSTE COMMUNIE BUNSBEEK

Volgende week zaterdag vieren deze meisjes en jongens hun Eerste Communie in de Sint-Quirinuskerk van Bunsbeek!

...

DERTIEN MEISJES EN JONGENS DOEN HUN EERSTE COMMUNIE

Zaterdag 29 april 2023, een druilerige en grijze ochtend. Toch stonden 13 kinderen van de groep Glabbeek ietwat nerveus op vandaag, om in de zondagskerk van Kapellen voor de allereerste keer deel te nemen aan de eucharistie. Ze waren klaar voor de Eerste Communie.

Sinds oktober gingen ze op weg, om de weg van Jezus te ontdekken.
In enkele bijeenkomsten verbeeldden ze verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, werd het stil gemaakt, werd gelachen en leerden we de woorden van Jezus gebruiken. Ook bij juf Anneleen in de klas werden vele vragen beantwoord en mocht verwondering...

KRUISPROCESSIE

Morgenavond, dinsdag 16 mei ’23, op de 2de van de Kruisdagen, Kruisprocessie aan de kapel van de Heinkensberg in Wever. Van harte welkom!

...

KRUISDAGEN

Van harte welkom morgenavond in de kapel van Boeslinter in Bunsbeek….

...