Nieuws uit de parochie

MISDIENAARSVIERING/KAPELLEN KERMIS
za 23 september '23

Zondag 10 september ’23 was het een speciale dag. Kapellen kermis én misdienaarsviering in de zondagskerk in Kapellen.

Zeven trouwe misdienaars werden bedankt voor hun inzet tijdens de wekelijkse eucharistieviering in de zondagskerk van Kapellen en zelfs in andere parochies. Zij durven/willen de weg van Jezus volgen en daar zijn we allemaal fier op.

Pastoor Luc ging voor in de viering waarin passende teksten werden voorgelezen. Het zangkoor zorgde voor de muzikale opluistering. De misdienaars waren ‘de ster van de dag’.

Een groep mensen uit onze zes parochies gingen onlangs naar Assisi. Ze traden daar in de voetsporen van Sint-Franciscus, verwijzend naar de naam van onze Pastorale Zone. Ze zochten en vonden en passend geschenkje.

Elke misdienaar ontving een sleutelhanger met een Tau kruis. De Tau was de laatste letter van het Hebreeuwse alfabet en had de vorm van een kruis. Franciscus gebruikte het T-teken, schreef het op de muur van zijn verblijfplaats en ondertekende er brieven mee. Het teken is nu een ‘herkenningskruis’ voor allen die zich verbonden voelen met Franciscus en Clara van Assisi.

We hopen dat de misdienaars het elke dag zullen meedragen. Nieuwe misdienaars zijn natuurlijk altijd welkom.

8 september was ook de feestdag van onze patroonheilige Onze-Lieve-Vrouw Geboorte. Vandaar werd er ook achteraan in de kerk, op het eind van de viering, een glaasje aangeboden. Er werd nog wat nagepraat en iedereen keerde met een fijn gevoel weer naar huis.

KERK GLABBEEK WORDT IN 2024 VERBOUWD TOT WOONKERK: INFOMOMENT
zo 17 september '23

Na een haalbaarheidsstudie zijn de bouwplannen voor de herbestemming van de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek tot een woonkerk met 8 huurappartementen ontwikkeld.
De bouwaanvraag zal nog dit jaar worden ingediend, zodat de werkzaamheden volgend jaar kunnen starten. Het project is een samenwerking tussen de kerkfabriek Sint-Franciscus Glabbeek en de gemeente Glabbeek.
De buitenzijde van de kerk en de toren zullen grotendeels behouden blijven, terwijl aan de binnenkant een nieuwe geïsoleerde structuur zal worden gebouwd om plaats te bieden aan 8 appartementen. Dankzij de huurinkomsten voor de kerkfabriek zullen de tekorten in de jaarlijkse exploitatiebijdrage van de gemeente aanzienlijk worden verlaagd.

Op maandag 18 september 2023 om 19.30 uur worden alle inwoners uitgenodigd voor een informatievergadering en kunnen geïnteresseerden het bouwdossier en de plannen inzien.

Meer info: www.kerkglabbeek.be/herbestemmingkerk

HUWELIJK KAPELLEN: HANNELORE & BRAM
za 16 september '23

Op zaterdag 9 september 2023 gaven Hannelore Vanlessen en Bram Devos uit Bunsbeek elkaar het ja-woord in Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen.
Wij wensen het koppel en hun families van harte proficiat!

God van liefde,
wij bidden U dat Hannelore & Bram
U in elkaars liefde mogen ervaren als de bron van leven en goedheid.
Laat hun liefde voor elkaar de taal zijn waarin Gij tot hen spreekt
en voor ons een teken dat Gij midden onder ons leeft.
Amen.

OVERLIJDEN GUY BONCHER – GLABBEEK
wo 13 september '23

Op 8 september ’23 overleed Guy Boncher op 77-jarige leeftijd. We nemen op vrijdag 15 september 2023 om 11 uur gelovig afscheid van hem in de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek.
We betuigen onze christelijke deelneming aan zijn familie en wensen hen veel sterkte.

Mogen we vragen om uw gebed voor Guy?

De rouwbrief kan u vinden op www.ingedachten.be/overlijdensberichten/overlijden-detail/08-09-2023/guy-boncher

AANSTELLING AARTSBISSCHOP LUC TERLINDEN
za 02 september '23

Morgen, zondag 3 september ’23, wordt mgr. Luc Terlinden tot bisschop gewijd en aangesteld als aartsbisschop.

Thuis kan je de wijding rechtstreeks volgen via de website Kerknet.be. Alle info: https://www.kerknet.be/aartsbisdom-mechelen-brussel/artikel/bisschopswijding-monseigneur-luc-terlinden-vier-mee

De pastorale zone Glabbeek wenst onze nieuwe aartsbisschop alle geloof, hoop en liefde toe!

OVERLIJDEN FERNANDA GOEN – KAPELLEN
wo 30 augustus '23

Op 26 augustus ’23 overleed Fernanda Goen op 91-jarige leeftijd. We nemen op zaterdag 2 september 2023 om 10 uur gelovig afscheid van haar in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen.
We betuigen onze christelijke deelneming aan haar familie en wensen hen veel sterkte.

Mogen we vragen om uw gebed voor Fernanda?

De rouwbrief kan u vinden op https://www.ingedachten.be/overlijdensberichten/overlijden-detail/26-08-2023/fernanda-goen

GEBEDSKALENDER 2024
za 26 augustus '23

Een handige scheurkalender (12 x 16,5 cm) met voor elke dag een inspirerend gebed.

Bestel vóór 15 oktober 2023 om van de voorintekenprijs van 12 euro (ipv 16 euro) te genieten.

  • via www.halewijn.info of per mail aan bestellingen@halewijn.info. De kalender wordt je toegestuurd bij verschijning, in oktober (verzendkosten € 6,50).
  • Bestel de kalender bij de liturgische boekhandel vóór 15 oktober 2023. Als je de kalender afhaalt bij de boekhandel, betaal je geen verzendkosten.

OVERLIJDEN GABY FEYEREISEN – GLABBEEK
vr 25 augustus '23

zonsondergang (Aangepast)

Op 21 augustus ’23 overleed Gaby Feyereisen op 85-jarige leeftijd. We nemen op maandag 28 augustus 2023 om 10 uur gelovig afscheid van haar in de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek.
We betuigen onze christelijke deelneming aan haar familie en wensen hen veel sterkte.

Mogen we vragen om uw gebed voor Gaby?

De rouwbrief kan u vinden op https://www.ingedachten.be/overlijdensberichten/overlijden-detail/21-08-2023/gaby-feyereisen

MARIAPROCESSIE WEVER SPRINGLEVEND
vr 18 augustus '23

Op dinsdagnamiddag 15 augustus ‘23 organiseerde het processiecomité van Wever de jaarlijkse processie in hun dorp. Veel mensen, jong en minder jong, uit Wever en omstreken stapten mee van aan de Sint-Antoniuskerk, opgeluisterd met feestelijke klanken door de Koninklijke Harmonie Crescendo, tot aan de kapel van de Heinkensberg. Pastoor Luc Thiry droeg de zonnemonstrans met daarin de geconsacreerde hostie. Aan de kapel werd er kort halt gehouden. Nadien werd er terug gestapt naar de kerk en in het parochiecentrum ’t Solveld werden de deelnemers getrakteerd op een drankje en een gezellige babbel.

Dank aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Mogen we ook volgend jaar rekenen op je medewerking?

Foto’s: Guy Neyns

Pagina's